latinica  ћирилица
22/11/2014 |  10:33 | Аутор: Агенције

Лавров: Запад жели смјену власти

Западне земље не крију да је смјена власти у Русији циљ санкција против Москве, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров - Фото: RT
Сергеј ЛавровФото: RT

"Јавно се говори да санкције треба да униште економију и доведу до народних протеста", рекао је Лавров у Москви на сједници Савјета за спољну и одбрамбену политику, преноси "Глас Русије".

Према његовим ријечима, економске санкције наносе штету Русији, али оне штете и економијама земаља које су их увеле.

Међутим, Лавров је нагласио да Русија не намјерава да одбија сарадњу са ЕУ, али односи више неће бити као раније, преноси РИА "Новости".

"ЕУ је наш највећи партнер. Нико не планира да одустане од сарадње са Европом, иако сви врло добро знају да више није могућа сарадња као раније", изјавио је Лавров.

Лавров каже да је убијеђен да ће тренутни проблеми бити превазиђени, као и да ће из тога бити извучене поуке и створена нова основа за односе са Западом.

Руски министар је рекао да Русија планира да промовише идеју зоне слободне трговине између ЕУ и Царинског савеза током сједнице Савјета шефова дипломатија земаља ОЕБС-а која ће бити одржана у швајцарском Базелу почетком децембра.