latinica  ћирилица
02/10/2014 |  15:51 | Аутор: СРНА

Није уплаћена ниједна КМ са донаторске конференције

Министар иностраних послова БиХ Златко Лагумџија изјавио је на састанку са међународним званичницима да ниједна КМ са донаторске конференције није уплаћена на рачуне институција БиХ, нити су тиме крпљене "буџетске рупе".

Лагумџија је са амбасадорима ЕУ и Уједињеног Краљевства Петером Соренсеном и Едвардом Фергусоном, те замјеником амбасадора Француске Франсуаром Легуаом разговорао о посљедњим дешавањима у БиХ, с посебним освртом на писања појединих међународних званичника о наводној злоупотреби средстава обезбијеђених на донаторској конференцији у Бриселу за санацију мајских поплава.

Лагумџија је рекао да донаторска средства до сада нису уплаћена на рачуне институција БиХ и да то побија писање медија и појединих међународних званичника да су стотине милиона евра уплаћени институцијама БиХ, а дио тога искориштен за "крпљење" буџетских рупа.

Из МИП БиХ саопштено је да је Лагумџија од Соренсена затражио званичну информацију о томе да ли су донаторска средства уплаћена на било који рачун институција у БиХ, с обзиром на то да је Европска комисија била један од организатора донаторске конференције.

Соренсен је потврдио да ниједна КМ није уплаћена на рачун институција БиХ, као и да није било злоупотреба, нити крпљења "буџетских рупа" из донаторских средстава.