latinica  ћирилица
02/10/2014 |  13:59 | Аутор: Блиц

БГ: Пронађено тијело дјевојчице, ухапшен убица

Тијело четрнаестогодишње Иване Подрашчић, ученице ОШ "Светислав Голубовић Митраљета" из Батајнице, која је прије више од два мјесеца нестала, београдска полиција пронашла је у напуштеној кући у Раковици, а осумњичени за убиство је ухапшен.

"Ријеч је о застрашујућем злочину на који ми не можемо да затворимо очи", рекао је министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић. Навео је да је ријеч о вишеструком повратнику и извршиоцу више кривичних дјела.

Директор полиције Милорад Вељовић рекао је да је полиција 29. септембра добила пријаву да је једна жена силована и да је потом пронашла извршиоца тог кривичног дјела.

Саопштио је да је убица Дарко Костић (39) и да је тијело девојчице пронађено јутрос након двомјесечне потраге.

Костић је 1993. године убио и старицу, за шта је осуђен на седам година затвора, а због силовања је 2001. године осуђен на казну затвора од три и по године, рекао је Вељовић. У мају ове године, Костић је изашао из затвора, пошто је претходно био осуђен за више кривичних дјела.

Полиција сумња да је Костић извршио још силовања и напада на живот и тијело, навео је Вељовић.

Тијело дјевојчице је, додао је Вељовић, пронађено у изнајмљеној кући у Раковици, а на основу дојаве Н. Н. женске особе која је 29. септембра ове године пријавила да је силована у том објекту.

Дјевојчица је, према тврдњи родитеља, 29. јула отишла из куће са пријатељима и од тада се није никоме јавила. Њен нестанак полицији је пријавио отац и од тада се водила као нестала. Родитељи су тврдили да је Ивана и раније знала да оде од куће, али да се никада није догодило да је нема толико дуго и да им се не јави.

Ипак, вјеровали су да је жива и путем медија поручивали да се врати кући и да неће имати никаквих проблема.