latinica  ћирилица
30/09/2014 |  10:06 | Аутор: Агенције

Разбијена стакла на згради Меџлиса ИЗ у Бањалуци

Након што је полупао стакла на вратима, нападач се предао полицији.

Секретар Меџлиса исламске заједнице Бањалука Касим Мујичић потврдио је да је једна особа јутрос око осам сати ушла у просторије Меџлиса ИЗ Бањалука и дрвеном палицом полупала стакла на вратима.

“Инцидент се десио непосредно након што смо стигли у Меџлис и ушли у кацеларије. Чули смо страшну лупу и веома смо се препали. Један од наших упосленика препознао је нападача. Ријеч је о мушкарцу који је и прије неколико дана долазио и пријетио да ће донијети пушку и све нас побити“, казао је Мујичић.

Додао је да је одмах позвао полицију, која је врло брзо дошла на лице мјеста. Мујичић је потврдио да је у току обављање полицијског увиђаја.

“Нападач чак није ни побјегао, него је остао на паркингу испред Меџлиса и предао се полицији. Сумњамо да је ријеч о психички болесној особи“, додао је Мујичић.

Из Центра јавне безбједности Бањалука потврдили су да се ради о мушкарцу Б.Ч. (45) из Лакташа и истичу да су обавијештени о нападу на сједиште Исламске заједнице у Бањалуци те да су њихове екипе на лицу мјеста гдје је увиђај у току. Јавности ће накнадо бити саопштено више детаља о овом догађају.