latinica  ћирилица
30/09/2014 |  08:30 | Аутор: РТРС

Преминуо Гаврило Бобар

У Бијељини је ноћас у 59. години изненада преминуо Гаврило Бобар, народни посланик у Народној скупштини Републике Српске и власник компаније "Бобар".

Бобар је рођен 5. маја 1955. године у Бијељини гдје је и живио.

У периоду од 1977. до 1979. године радио је на комерацијалним пословима у Фабрици савитљивих цијеви и вратила "Младост" у Бијељини, а од 1979. до 1989.године обавља више послова и функција у Општинској конференцији Социјалистичког савеза радног народа Бијељина.

Након завршетка Више економско-комерцијалне школе и факултета, магистрирао је економске науке на Универзитету "Браћа Карић" у Београду, а припремао је и одбрану докторске дисертације.

У актуелном сазиву Народне скупштине Републике Српске био је члан посланичког клуба Савеза независних социјалдемократа и члан Одбора за финансије и буџет.

Гаврило Бобоар био је власник компаније "Бобар" која је у пословном свијету присутна од 1989. године и која послује у пет држава - БиХ, Македонији, Њемачкој, Енглеској и САД. "Бобар" компанија обухвата 35 пословних дјелатности, организованих у 27 предузећа, са 1500 радника. Из оквира групације, 21 компанија се налази у Босни и Херцеговини.

Гаврило Бобар иза себе је оставио супругу и двоје дјеце.

Комеморативна сједница, поводом изненадне смрти посланика у Народној скупштини Републике Српске Гаврила Бобара, биће одржана сутра у парламенту Српске. Комеморативна сједница биће одржана у сали за сједнице Народне скупштине са почетком у 11.00 часова.

 Додик упутио телеграм саучешћа

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа породици преминулог Гаврила Бобара.
Додик је навео да је са жаљењем примио тужну вијест о изненадној и прераној смрти драгог пријатеља Гаврила - Бате Бобара.

"За моју породицу и мене Бато ће остати у трајном сјећању као добар човјек, искрен и поуздан пријатељ. Смрт супруга и оца представља ненадокнадив губитак са којим морамо храбро да се суочимо, а успомене на наше најдраже заувијек сачувамо у srcима и мислима", додаје се у телеграму предсједника Српске.

Искрено саосјећајући у болу, Додик је упутио изразе најдубљег саучешћа Бобаровој породици.

Телеграме саучешћа породици Бобар упутили су и предсједник Народне скупштине Игор Радојичић, премијерка Жељка Цвијановић и српски представници у институцијама БиХ.