latinica  ћирилица
29/09/2014 |  11:28 | Аутор: СРНА

Тим из Добоја побједник "Стартап викенда"

Тим младих из Добоја са идејом "Бедвер интерактив", која подразумијева платформу за рекламирање путем фејсбук игрица, побиједио је у "Стартап викенду". У "Стартап викенду", који је синоћ завршен на Влашићу, 40 младих из Републике Српске и БиХ радило је у оквиру 54 часа на развоју својих пословних идеја уз помоћ стручних ментора из Грчке, Македоније и БиХ.
Тим младих из Добоја  побједник "Bedver interaktiv" - Фото: СРНА
Тим младих из Добоја побједник "Bedver interaktiv"Фото: СРНА

Били су организовани у седам такмичарских тимова, а пословне идеје углавном су се односиле на област информационих технологија и услуга, саопштено је из Републичке агенције за развој малих и средњих предузећа, која је у сарадњи са Удружењем за промоцију предузетништва "СТАРТ" и уз финансијску подршку Амбасаде САД у БиХ организовала "Стартап викенд".

Први "Стартап викенд" организован је 2011. године и био је први догађај те врсте у БиХ.

Реализован је у оквиру "Глобалне седмице предузетништва" - свјетске кампање подизања предузетничке свијести код младих, с циљем да подстакне младе у БиХ да размишљају о предузетништву и предузму конкретну акцију.

Прошле године "Стартап викенд" организован је на око 1.500 локација у 750 градова широм свијета, а у претходна два, која је организовала Агенција, учествовало је око 80 младих из свих крајева БиХ.