latinica  ћирилица
24/09/2014 |  17:25 | Аутор: СРНА

Откривен нападач на младића на Тргу Крајине

Полиција је открила Бањалучанина /19/ који је физички напао двадесетдвогодишњег А.П. недалеко од штанда СДС-а на Тргу Крајине у Бањалуци.

Из Центра јавне безбједности Бањалука наводе да је младић чији су иницијали Н.К. 21. септембра око 22.00 часа након свађе физички напао суграђанина А.П. /22/ и задао му више удараца песницом у главу.

Бањалучка полиција истиче да се младићи познају од раније, јер живе у истом насељу, а да су сважи и физичком обрачуну претходили негативни коментари промотивних плаката на штандовима политичких странака.

У полицији наводе да је Н.К. са још два лица био на утакмици Фудбалског клуба "Борац", а затим су дошли на Трг Крајине, гдје су гласно коментарисали промотивне плакате на штандовима политичких партија.

Када су кренули према такси стајалишту у Улици краља Петра Првог Карађорђевића, пришао им је А.П, који је до тада био за промотивним штандом СДС-а, и почео негодовати због негативних коментара усљед чега је избила свађа, а затим и туча.

У изјави полицији Н.К. је рекао да није ни члан ни симпатизер ниједне политичке партије, те да догађај на Тргу Крајине нема никакве политичке конотације. Навео је да се бави умјетношћу, што га једино занима, наводи се у саопштењу ЦЈБ Бањалука.