latinica  ћирилица
12/09/2014 |  17:54 | Аутор: ТАНЈУГ

Човић под истрагом због новца за станове на КиМ

Тужилаштво за организовани криминал покренуло је 25. августа истрагу против бившег шефа Координационог центра за Косово и Метохију Небојше Човића и још пет осумњичених да су незаконито присвојили више од 850 милиона динара, намијењених куповини станова и изградњи објеката за расељене са КИМ.

 Наредба за спровођење истраге терети шест осумњичених да су у току 2003, 2004. и 2005. године незаконито присвојили више од 850 милиона динара. 
 Њима се ставља на терет да су извршили кривична дјела злоупотреба службеног положаја и злоупотреба положаја одговорног лица.
 До сада је саслушано четворо осумњичених и то А.Р., Б.Р., И.Ш. и Д. К, прецизира се у саоспштењу и напомиње да је истрага покренута поводом кривичне пријаве коју је против осумњичених поднијело Министарство унутрашњих послова.
  Данашњи "Блиц" пренио је да су стамбени објекти на Косову требало да буду у насељу Ламела у сјеверној Косовској Митровици и да је план је направљен 2002. године, а уговори потписани 2004. и то са роком изградње од 12 месеци.
  Станови, међутим, нису изграђени, а умјесто станова, данас је на локацији предвиђеној за зграде само бетонска плоча коју дјеца користе као игралиште.