latinica  ћирилица
12/09/2014 |  13:31 | Аутор: РТРС

Брод: Отворен Сајам привреде

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић истакао је данас у Броду, отварајући Сајам привреде, да је ова манифестација сједиште одличних пословних одлука, те похвалио локалну заједницу за организацију овог скупа.
Брод - Отворен Сајам привреде - Фото: СРНА
Брод - Отворен Сајам привредеФото: СРНА

"Овдје имамо више од 40 излагача из Посавине и ово је прилика да се размијене искуства и контакти, да се уговоре нови послови на тржишту", рекао је Ковачевић отварајући овај сајам са начелником општине Брод Илијом Јовичићем.

Министар је истакао да су Влада Републике Српске и министарство подржали ову манифестацију, као и низ других сајмова које организују локалне заједнице у Српској.

Начелник Јовичић је рекао да ова општина настоји да буде привлачна за инвеститоре, те да је у том циљу за двије и по године учињено много добрих потеза.

"Раније није било привредних манифестација ове врсте, настојаћемо да овај сајам постане традиција и мјесто добрих пословних одлука. Радимо и на отварању нових радних мјеста, рјешавању проблема из прошлости, али и доношењу одлука за бољу будућност", додао је Јовичић.

Отварању сајам у Броду присуствовали су и министарка правде Горана Златковић, министар унутрашњих послова Радислав Јовичић и помоћник министра трговине и туризма Александра Трифковић.

Приређен је и богат културно-умјетнички програм, у којем су учествовала друштва "Душко Трифуновић" и "Лијешће".

Сутра, другог дана сајма, биће уприличен Гастро-сусрет и такмичење у припремању гулаша, а затварање сајма и уручивање награда и признања предвиђено је за 18.00 часова.