X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Разбудилник
Јутро и радио су из исте приче!
Разбудилник
06:00
НА ПРОГРАМУ
ПОНУТОСРИЧЕТПЕТСУБНЕД
О ЕМИСИЈИ
Разбудилник

"Разбудилник" је намијењен свима онима који желе добро расположени да почну дан. Од 6.00 до 9.00 разговарамо о свему што је важно и неважно, о малим ставрима које живот чине занимљивијим, али и актуелним темама... и то из мало другачијег угла.

Водитељски пар Славица Личина и Драшко Ратковић помажу вам да се лакше разбудите, али и насмијете. То је важно, не заборавите да се по јутру дан познаје.

У нашим јутарњим разговарањима учествују и слушаоци, јављајући се на беспатан број телефона 080 050 308, или шаљући СМС поруке на број 065/245-245.

Јутро и радио су из исте приче!

Редакција: Дневни програм

06:00 | петак, 17. Август
Јутро и радио суиз исте приче!
Према подацима из Стратегије развоја спорта, свака друга дјевојка/жена и сваки трећи мушкарац су физички пасивни, односно не баве се спортом. Проценат људи који се баве неким спортом опада када уђу у двадесете године, јер тада за многе почињу радне обавезе, на факултетима нема обавезних часова физичке културе, као у периоду похађања основне и средње школе, тада и родитељи одустају од инсистирања да се дјеца баве спортом, а и инетересовања младих сада су усмјерена на пасивније активности, као што су уређаји нових технологија. То потврђује и истраживање, које показује да се спортом најмање баве млади од 16 до 25 година. Такође, 45 одсто младих уопште се не бави рекреативним активностима. Колико је вама важна физичка активност? Колико су савремене технологије удаљиле младе од спорта?