latinica  ћирилица
23/07/2024 |  09:40 ⇒ 10:09 | Аутор: РТРС

Додик: Систем у БиХ је неодржив; Странци утичу на размишљање појединих структура у Федерацији (ВИДЕО)

Експанзија бошњачке политичке лажи је у сталном порасту, а кренуло је све са бившом министарком иностраних послова из СДА Бисером Турковић, рекао је у нашем Јутарњем програму предсједник Српске Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- СДА је развила опасну стрктуру са бившим директором ОБА Османом Мехмедагићем, која је ишла чак до те мјере да су правили спискове неподобних за ликвидације. Ми и не очекујемо да ће се њихова политика промијенити према нама - рекао је Додик.

Истиче да зна да је за бошњачку политику Република Српске неприхватљива.

- Они свако јутро устају на мржњи према Републици Српској, шта тога дана донијети лоше, па тек онда их грије љубав према БиХ. Систем у БиХ је такав да ви не можете пуно да бирате и тај систем је неодржив - навео је Додик.

Нагласио је да странци утичу на размишљање појединих структура у Федерацији БиХ.

- Основна примања Кристијана Шмита су 24.000 евра, па одвојен живот још 8.000 евра, па не плаћате порез на плату, и све остале привилегије које има укупно изађу на 40.000 евра. Такву плату нема ни један високи званичник Европске уније - рекао је Додик.

Истакао је да је БиХ је потпуно иј, 30 година послије рата.

- Ми немамо ни један тренутни нити перспективни разлог да останемо у БиХ - рекао је Додик.

Истакао је да Запад води хибридни рат против Српске.

-  Ми смо за њих стално пред банкротом. Ако је то тачно, онда смо ми шампиони превазлажења проблема, јер никако да банкротирамо. Све је то апсолутна лаж. Ми смо најмање задужена република у окружењу. Лаж не може да буде одржива политика. Јадна је та америчка Амбасада када се мора служити тиме - навео је Додик.

Рекао је да Република Српска у овом тренутку има највећи број запослених радника, 298.000.