latinica  ћирилица
12/01/2021 |  16:02 ⇒ 16:03 | Аутор: СРНА

Кошарац: Развијати пољопривредни и туристички потенцијал

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је данас у Рудом да ова општина има пољопривредни и туристички потенцијал, на чијем развоју ће се радити у наредном периоду.
Сташа Кошарац -
Сташа Кошарац

Кошарац је изразио увјерење да ће општина Рудо са новоизабраном руководством радити на отварању радних мјеста и да ће од сада бити отворена према институцијама Републике Српске и БиХ, те изразио жаљење због затворености ове локалне заједнице у претходних осам година.

Кошарац је новинарима у Рудом након састанка са општинским руководством рекао да га радује чињеница да ће у наредних мјесец или два бити потписана повеља о братимљењу између општине Рудо и сусједне општине Прибој у Србији.

- То ће подразумијевати привредну, културни, спортску и сваку другу сарадњу ове двије локалне заједнице. Постоји спремност да локална администрација општине Рудо започне активности у вези са слободном зоном. То ће бити сложен процес, с обзиром на чињеницу да морају да се ријеше одређени имовинско–правни односи - навео је Кошарац.

Према његовим ријечима, неопходно је направити економско–финансијски елаборат оправданости и када се сви услови испуне донијети одлуку о формирању слободне зоне.

- У том контексту је назначена нова политика власти у Рудом да је брига за свако радно мјесто круцијална - рекао је Кошарац.

Кошарац је додао да су, када је у питању пољопривреда, за Рудо већ одобрена средства за набавку садног материјала шљиве.

- У наредним данима разговараћемо са одређеним међународним организацијама да обезбиједимо финансијска средства за израду стратегије за развој туризма, прије свега, са аспекта аграрног или руралног туризма - рекао је Кошарац.

Начелник општине Рудо Драгољуб Богдановић рекао је након састанка да ће настојати да помогну становницима који су везани за пољопривреду, а уз то и туризам.

- Разговарали смо и о слободној зони, да бисмо запослили људи који не раде, а посебно борачку популацију и дјецу погинулих бораца, као и младе - рекао је Богдановић.