latinica  ћирилица
08/05/2024 |  13:45 ⇒ 14:18 | Аутор: РТРС

Каран: Доња Градина мора ући у уџбенике; Сви морају знати шта се дешавало са српским народом

Доња Градина мора ући у уџбенике и да сви у Српској морају знати шта се тамо дешавало са српским народом током Другог свјетског рата. Сва школска дјеца у Републици Српској морају посјетити ово мјесто, рекао је министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран који је данас са директором полиције Републике Српске Синишом Кострешевићем обишао Спомен подручје Доња Градина.
Извршни одбор за обиљежавање Дана сјећања - Фото: РТРС
Извршни одбор за обиљежавање Дана сјећањаФото: РТРС

- Оно што се десило овдје мора ући у уџбенике свих наших школа и то мора бити ђачка литература за сваког грађанина Републике Српске да тачно знамо шта се то догодило са српским народом - рекао је Каран.

Он је нагласио да је нарочито сада посебно важно да се зна шта се дешавало с обзиром да неко покушава да највећи страдалнички, слободарски, анифашистички, српски народ прогласи геноцидним народом.

- Ово је наш најбољи одговор. Управо овдје леже три Бањалуке, гробови апсолутно невиних, побијених жртава српског народа у страшном геноциду који су учинили управо они који данас покушавају на овим гробовима и преко ових гробова да оперу своју љагу и свој образ, и овом истом народу наметну знамење геноцидног народа - рекао је Каран.

Поручио је да је Доња Градина мјесто на коме треба сви да дигу глас против једне такве резолуције.

- Резолуција о Сререници је најстрашнији напад на српски народ од када постоји, те најстрашњији, гнусни, лажни напад на Србију и Републику Српску - поручио је Каран.