latinica  ћирилица
07/05/2024 |  10:40 | Аутор: СРНА

Лајчак: Продуктиван састанак са Ескобаром о Балкану

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак састао се са специјалним изаслаником САД за западни Балкан Габријелом Ескобаром, а сусрет је оцијенио као "веома продуктиван".
Мирослав Лајчак  (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/bs) -
Мирослав Лајчак (Фото: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/bs)

- Управо сам стигао у САД. Имао сам веома продуктиван састанак са америчким специјалним изаслаником Ескобаром, током којег смо се упустили у неке дубинске дискусије. Радујем се другим обогаћујућим разговорима током мог боравка овдје - навео је Лајчак на друштвеној мрежи "Икс".

Он је претходно на друштвеним мрежама написао да ће ове седмице боравити у САД и поручио да се радује детаљним консултацијама у Вашингтону и Њујорку, гдје ће разговарати о Балкану са америчким партнерима и саговорницима из УН.

Помоћник америчког државног секретара Џејмс О'Брајан раније данас је најавио да ће се заједно са специјалним изаслаником САД за западни Балкан Габријелом Ескобаром крајем ове седмице састати са Лајчаком како би координисали подршку САД и ЕУ за регион.

- Замјеник помоћника /америчког државног/ секретара Габријел Ескобар и ја планирамо да дочекамо Мирослава Лајчака касније ове седмице како бисмо координисали подршку САД и ЕУ за западни Балкан - навео је О'Брајен на друштвеној мрежи "Икс".