latinica  ћирилица
22/04/2024 |  16:20 ⇒ 16:27 | Аутор: СРНА

Црна Гора: За 25 година изгубљена популација града као што су Плужине

Црна Гора је у саобраћајним несрећама, у претходних четврт вијека, изгубила популацију једног града као што су Плужине, рекао је министар саобраћаја и поморства у Влади Црне Горе Филип Радуловић.
Будва, Црна Гора (Фото:  EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI) -
Будва, Црна Гора (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI)

Он је на едукативној трибини "Млади и безбједност саобраћаја на путевима", одржаној за ученике машинске и грађевинско-геодетске школе, рекао да се у Црној Гори у просјеку сваког дана догоди 18 саобраћајних незгода у којима девет особа буде повријеђено, саопштено је из Министарства саобраћаја и поморства у Подгорици.

- Од 1999. до 2023. године у саобраћају је страдало 1.996 људи, а више од 56.000 је теже или лакше повријеђено - саопштио је Радуловић.

Он је истакао да је у претходних четврт вијека у саобраћајним несрећама Црна Гора изгубила популацију једног града.

- Број погинулих у саобраћајним незгодама у Црној Гори у посљедњих 25 година представља град величине Плужина - навео је Радуловић.

Како је додао, забрињавајући је податак да од укупног броја повријеђених и смртно страдалих оосба, чак 30 одсто су у узрасту од 18 до 35 година. У просјеку годишње у Црној Гори живот изгуби 27 људи доби између 18 и 35 година.