latinica  ћирилица
22/04/2024 |  16:16 ⇒ 16:19 | Аутор: sputniknews.com

Бекер: Нисам сигуран да Ђоковић зна шта тражи

Борис Бекер, легендарни тенисер, рекао је да неће никада више бити тренер Новака Ђоковића, али и да најбољег играча свих времена не треба отписивати.
Борис Бекер и Новак Ђоковић (Фото:  EPA-EFE/ADRIAN DENNIS) -
Борис Бекер и Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/ADRIAN DENNIS)

Бекер је неколико година провео у стручном штабу Ђоковића, а послије разлаза са Гораном Иванишевићем Новак нема главног тренера.

Најбољи играч свих времена већ неколико мјесеци нема освојен пехар, на Аустралијан опену је изгубио у полуфиналу, а потом су усљедили неуспјеси на мастерсима у Индијан Велсу и Монте Карлу.

Између Индијан Велса и Монте Карла Ђоковић је завршио сарадњу са Иванишевићем, а у Кнежевини је са њим био Ненад Зимоњић.

- Мислим да сада тражи нешто другачије, али нисам сигуран да и он зна шта је то. Увијек ће ми бити близак пријатељ, стално причамо о тенису. Међутим, не постоји могућност да поново будем његов тренер јер сам то већ радио. Нећу се вратити - навео је Бекер.

Ђоковић је одустао од наступа на мастерсу у Мадриду, што Борис види као погрешан потез.

- Изненадила ме је његова одлука да пропусти Мадрид. Мислим да су му у овом тренутку потребни мечеви, потребно му је такмичење. Али он има свој распоред - истакао је Бекер.

Ипак, и 56-годишњак из Лајмена свестан је о каквом се човјеку ради и да је Србин способан да веома брзо ствари преокрене у своју корист.

- Вјерујем да му је освајање злата за Србију на Олимпијским играма у Паризу главни циљ, па је можда распоредио свој календар тако да буде свјеж у јулу. Могуће је да је то разлог. Никада га не смијете потцијенити и отписати - закључио је Бекер.