latinica  ћирилица
18/04/2024 |  10:09 | Аутор: ТАНЈУГ

Филаделфија у плеј-офу, Богдановић и Атланта завршили сезону

Кошаркаши Филаделфије пласирали су се у плеј-оф Источне конференције НБА лиге, пошто су ноћас на свом терену у плеј-ин утакмици побиједили Мајами резултатом 105:104.
НБА (Фото:  EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO) -
НБА (Фото: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO)

Најефикаснији у побједничком тиму био је Џоел Ембид са 23 поена, 15 скокова и пет асистенција. Николас Батум је постигао 20 поена, а Тајрис Макси 19.

Код гостију, најбољи је био Тајлер Хиро са 25 поена, док је Џими Батлер додао 19. Српски кошаркаш Никола Јовић био је стартер у екипи Мајамија, а на терену је провео нешто више од 14 минута. Он је за то вријеме постигао пет поена и имао је пет ухваћених лопти.

Кошаркаши Филаделфије играће у првом колу плеј-офа Истока против Њујорка.

Кошаркаши Мајамија ће имати још једну шансу да изборе пласман у плеј-оф Истока. Мајами ће у другом колу плеј-ина играти против Чикага, који је ноћас на свом терену побиједио Атланту резултатом 131:116. Атланта је овим поразом завршила сезону у НБА лиги.

Најефикаснији у екипи Чикага био је Коби Вајт са 42 поена, док је Никола Вучевић забиљежио 24 поена и 12 скокова.

У екипи из Атланте најбољи је био Дежонте Мареј са 30 поена, док је Клинт Капела постигао 22 поена и имао је 17 ухваћених лопти. Треј Јанг је имао учинак од 22 поена и 10 асистенција.

Српски кошаркаш Богдан Богдановић био је стартер у тиму из Атланте. Богдановић је на терену провео нешто мање од 37 минута, а за то вријеме постигао је 21 поен и имао је пет скокова, четири асистенције и двије украдене лопте.

Побједник меча између Чикага и Мајамија играће у првом колу плеј-офа Истока са Бостоном.