latinica  ћирилица
17/04/2024 |  08:55 ⇒ 13:45 | Аутор: РТРС

Градоначелници позвали на велики народни митинг: Јединством одбранити Српску (ВИДЕО)

Градоначелници три велика града у Републици Српској - Источног Сарајева, Требиња и Бањалуке, позвали су грађане да дођу сутра на велики народни митинг "Српска те зове" у Бањалуци и покажу јединство у одбрани Српске.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је за РТРС да ће велики број грађана овог града доћи у Бањалуку, поручуући да се Република Српска брани сваки дан.

- Сутра ћемо у 11.00 часова са Трга Републике Србије кренути у Бањалуку. Источно Сарајево ће да буде у Бањалуци сутра на митингу "Српска те зове" - рекао је он.

Ћосић је истакао да је српски народ страдалнички и да неће пристати на квалификације које покушавају да му наметну.

- Источно Сарајево ће бити уз Републику Српску, јер су залог за њу животи страдалих бораца - поручио је Ћосић.

Градоначелник Требиња Марко Ћурић истакао је да је у тренуцима напада на Републику Српску важно да будемо сложни, јединствени и уједињени као деведестих година када је Српска стварана.

- Најважније је да дођемо и пошаљемо јасну поруку да не дамо Републику Српску, као и да пошањмо поруку онима који сматрају да нисмо сложни и јединствени - рекао је Ћурић, позвавши грађане од Требиња до Новог Града да дођу на митинг.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић очекује велики број грађана на сутрашњем скупу, како из Републике Српске, тако и Србије, јер је ријеч о питању од националног значаја.

Он је рекао да ће на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске бити показано јединство, без обзира на политичку припадност и да је он одлучио да подржи окупљање на Тргу Крајине као човјек, патриота, градоначелник.

На Тргу Крајине у Бањалуци сутра од 18.00 часова биће одржан велики народни митинг "Српска те зове" на којем ће бити исказано незадовољство због иницијативе да у Генералној скупштини УН буде усвојена резолуција о Сребреници.

Погледајте шта грађани кажу о значају сутрашњег скупа: