latinica  ћирилица
14/04/2024 |  14:38 ⇒ 14:43 | Аутор: sputniknews.com

Само један сценарио води Денвер до првог мjеста

Кошаркаши Денвера предвођени Николом Јокићем имају посљедњу шансу да обезбиједе прво мјесто на Западној конференцији, али су себе довели у ситуацију да зависе и од других.
Никола Јокић (фото: архива/EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT) -
Никола Јокић (фото: архива/EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT)

Никола Јокић, српски кошаркаш, одиграо је фантастичну сезону у којој је Денвер одвео до многих побједа, али Нагетси нису још увијек обезбиједили прво мјесто.

Како би регуларни дио сезоне завршили као први на табели Западне конференције, Никола Јокић и Денвер Нагетси морају не само да побиједе Мемфис већ и да се надају поразима Минесоте и Оклахоме.

Кошаркаши Минесоте играју против Финикса, док ће Оклахоми побједу пробати да "украде" Далас. Стријепиће Нагетси због ова два меча јер су оба тима чије поразе чекају у доброј форми.

Калкулације су могле врло лако да се избјегну јер је Денвер имао прилику да прво мјесто пред посљедње коло лигашког дјела обезбиједи у мечу против Сан Антонија, али десило се изненађење.

Нагетси су на невјероватан начин испустили побједу која би могла да их кошта пада на треће мјесто.

Мечеви последњег кола регуларног дијела заказани су у терминима прилагођеним европској публици, па ће тако Денвер и Мефис на терен већ од 21:30.