latinica  ћирилица
11/04/2024 |  17:08 ⇒ 17:51 | Аутор: Агенције

Ђоковић у четвртфиналу мастерса у Монте Карлу (ВИДЕО)

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свих времена, пласирао се у четвртфинале мастерса Монте Карло, након што је у два сета побиjедио Лоренца Мусетија – 7:5, 6:3.
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER)

Србин се тако осветио Италијану за прошлогодишњу елиминацију у Кнежевини, а наредни ривал биће му Аустралијанац Алекс Де Минор.

Кренуло је лоше по Новака Ђоковића, који је изгубио уводни сервис гем, након што је Италијан изабрао да Србин буде први на сервису.

Интересантна, али, испоставиће се исправна одлука. Боље је Мусети ушао у меч и далеко лакше је освајао гемове, док се Новак дуго "тражио", а није га слушао ни сервис.

Ипак, играло се гем за гем, да би Ђоковић у осмом стигао до рибрејка. И то како! У свом стилу, уз "енергију" коју је узео од публике, која му је звиждала, само због тога што је показао да је једна лоптица коју је послао Мусети завршила у ауту.

Претворио се новак у "диригента" у једном тренутку, јер је на звиждуке с трибина симулирао како диригује, у стилу "дајте ми тога још".

И, епилог свега био је брејк! Нанизао је Ђоковић четири поена и "украо" је сервис Италијану.

Управо је тај гем био окидач да Новак почне да игра свој препознатљив тенис и да "меље" ривала. Први пут је повео у мечу послије 50 минута борбе, да би на крају у 12. гему дочекао невероватан поклон од Лоренца Мусетија. Италијан је направио дуплу сервис грешку на брејк лопту Ђоковића, што је аутоматски значило сет за Србина.

У другом сету виђена је ревија брејкова и то након што је Новак Ђоковић успио да освоји први сервис гем, што није био случај у првом сету.

Сада, без већих проблема, а онда и низ од три узастопне "крађе сервиса". Новак је први задао ударац и повео са 2:0, да би Италијан узвратио рибрејком, али ту није био крај. Новак је успио поново да дође до брејка и да поведе са 3:1, затим и 4:1.

Ипак, Мусети је успио да се врати и да по други пут поништи Новаков брејк - 4:3. Али, Новак је затим експресно узвратио рибрејком и Италијану више није било повратка, меч је завршио брзо, лако и ефикасно на сопствени сервис без изгубљеног поена. Меч је трајао сат и 59 минута.

Ђоковића у четвртфиналу чека Аустралијанац Алекс Де Минор, који је елиминисао сународника Алексеја Попирина – 6:3, 6:4.