latinica  ћирилица
11/04/2024 |  08:56 ⇒ 13:33 | Аутор: РТРС

Кустурић: Поносни на признање МУП-а Србије (ВИДЕО)

Хеликоптерски сервис Републике Српске извршиће данас медицински транспорт бебе из требињске Болнице, најавио је директор овог сервиса Бобан Кустурић гостујући у нашем Јутарњем програму.
Бобан Кустурић - Фото: РТРС
Бобан КустурићФото: РТРС

Он је навео да евакуације у медицинске сврхе представљају 80 одсто операција Хеликоптерског сервиса.

Кустурић је изразио задовољство признањем које је Хеликоптерски сервис добио од МУП-а Србије за изузетну сарадњу у обуци и операцијама спасавања и помоћи становништву.

- Нисмо очекивали признање, али смо веома срећни и поносни. То није признање само мени, већ цијелом Хеликоптерском сервису Српске - наводи Кустурић.

Кустурић истиче да са Хеликоптерском јединицом МУП-а Србије имају изузетну сарадњу.

- Односи нас и Хеликоптерског сервиса Србије у протеклих 10 година функционише одлично. Пружамо подршку једни другима. Они имају одлично обучен летачки кадар и у интервенцијама када је пожар у питању су неко ко је нама подршка. Ми имамо један хеликоптер за гашење пожара у сарадња са њима нам даје сигурност када знамо да једним позивом можемо имати више хеликоптера за гашење пожара - рекао је Кустурић.

Сарадња са Србијом је у области трагања, спасавања, као и акције гашења пожара те помагање становништу у случају елементарних непогода.