latinica  ћирилица
11/04/2024 |  07:04 ⇒ 09:09 | Аутор: РТС

Врхунски Јокић и Нагетси поразили Минесоту у пресудном дуелу за врх Запада

Денвер нагетси су савладали Минесота тимбервулвсе 116:107 у "Бол арени", предвођени Николом Јокићем са 41 поеном, 11 скокова и седам асистенција.
Никола Јокић (фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN SHUTTERSTOCK OUT) -
Никола Јокић (фото: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN SHUTTERSTOCK OUT)

Иако је за Николу Јокића ово био само један обичан меч, генерално гледано је имао огроман значај.

Нагести су слављем над дивизијским ривалом Тимбервулвсима прешли на прво мјесто Запада, што значи предност домаћег терена до великог финала.

Минесота је дошла спремна и мотивисана, али без Карла-Ентонија Таунса у Денвер. Гости су водили током друге и трећег периода све до саме завршнице, кад Нагетси чине серију 9:1 за успостављање предности 83:81 послије 36 минута.

Никола Јокић је у том итнервалу преузео лопту и убацио 15 поена од 34 тимска. На почетку четврте дионице се опет поставило питање како ће Нагетси са Јокићем на клупи? Све је испало добро по домаћина. Предност је расла и "Џокер" се одмарао.

По повратку најбољег играча су стекли сигурно вођство за миран финиш.

У посљедњем мечу регуларне сезоне код куће, Јокић је уписао 41 поен, 11 скокова и седам асистенција са феноменалних 16/20 из игре.


Џамал Мари га је пратио са 20 поена, шест скокова и четири асистенција. Мајкл Портер Џуниор је био трећи двоцифрени код Нагетса са 18 поена и осам скокова.

Ентони Едвардс је послије партије од 51 поен дошао у Денвер и убацио 25 поена за Минесоту. Од саиграча му је најближи био Мајк Конли са 19 поена.

Нагетсима следе гостовања против аутсајдера Сан Антонија и Мемфиса до краја сезоне.