latinica  ћирилица
30/03/2024 |  19:19 ⇒ 19:22 | Аутор: sputniknews.com

Ђоковић присуствовао премијери филма "Никола Пилић – легенда"

Послије премијере филма "Никола Пилић – легенда", чувеном хрватском тенисеру на сцени се придружио и Новак Ђоковић, његов ученик који је данас најбољи тенисер свијета.
Новак Ђоковић и Никола Пилић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Новак Ђоковић и Никола Пилић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Пилић се том приликом обратио српском асу и поручио да би волио да он у Србији буде као што су Лионел Меси и Дијего Марадона у Аргентини, на шта је Новак имао одговор.

Сваки успјех Новака Ђоковића Србија слави као празник јер је одавно постало познато да је он постао један од најбољих амбасодра наше земље широм свијета. Љубав коју добија први рекет свијета заслужио је не само због својих титула, већ и због тога што је увијек гдје год био истицао колико је поносан што долази из Србије.

Међутим, Никола Пилић сматра да би најбољег тенисера свих времена требало да величају и више.

Вjероватно је легендарни Ники и у праву јер није тајна да је Новак размазио српске навијаче па се тако трагично доживљава сваки пораз и одмах му се траже мане.

- Морам да кажем нешто што ме увијек боцка, а то је да смо твој отац и ја, кад си имао 15 година, били сигурни да ћеш бити добар играч. Нисам знао да ћеш бити број један, али сам знао да ћеш бити изузетно добар, јер све је ишло ка томе. Зато кажем, твоје квалитете не само тениске, већ и као човјека су и за мене били изузетно важни. Још једну ствар ћу рећи, која ме исто тако мучи, желио бих да ти као Србин, да Срби поштују тебе као што Аргентинци поштују Марадону и Месија, јер ти си то заслужио - рекао је Пилић.

Послије Пилићеве изјаве и поређења Новака са Месијем, српски ас упитан је какву подршку он осјећа од Србије.

- Захвалан сам на љубави и подршци коју добијам од свог народа. Немам никакву примједбу, увијек сам добијао вјетар у леђа у свакој прилици – људи из Србије, из дијаспоре, увијек се потруде да дођу и покажу да су ту за мене, па и у тешким и изазовним временима - поручио је Ђоковић.

Посебно је најбољи тенисер свијета истакао ситуацију од прије две године када је депортован из Аустралије. Српски навијачи у тим тешким данима пружали су му подршку широм свијета.

- Када је било оно са Аустралијом, цијела нација је стала иза мене и вјечно сам захвалан. Не волим да поредим то са Месијем или Марадоном и Аргентинцима, само могу да кажем велико хвала. Трудио сам се да са достојанством и поносом представљам Србију, да будем примјер како се показује љубав према земљи. Свако од нас има милион мана, али трудио сам се да имам присан однос и да будем доступан, поготово дјеци - рекао је Ђоковић.