latinica  ћирилица
30/03/2024 |  10:49 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Кошарац: Квазидипломата Марфи нема право да се мијеша у унутрашња питања

Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац оцијенио је да је амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи квазидиполомата који је све своје напоре уложио у уништавање договора у БиХ и опструише сваки могући напредак ка ЕУ, а уз чију подршку и нелегитимни странац врши насиље над правним системом и здравим разумом.
Сташа Кошарац (фото: instagram.com/stasa.kosarac) -
Сташа Кошарац (фото: instagram.com/stasa.kosarac)

- Марфијева дрскост и безобразлук заиста немају границу. Заслијепљен мржњом према Српској и српском народу, тај квазидипломата на дневној основи сервира салве измишљотина и неистина о предсједнику Додику и институцијама Српске. То је патолошко стање, којем је неопходна адекватна медицинска помоћ - навео је Кошарац.

Кошарац је упитао откуд Марфију право да се мијеша у унутрашња питања у БиХ, ко му је дао мандат за то и са којим правом он вријеђа и понижава институције Српске, њено руководство и предсједника Додика?

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- То није дипломатско понашање, већ манир локалног ђилкоша са уличним вокабуларом - навео је Кошарац на Инстаграму реагујући на изјаву Марфија да се, како каже, "Додик и његове улизице преварама одржавају на власти", те да усвојеним закључцима у Народној скупштини Српске руше Дејтонски мировни споразум.

Он је оцијенио да је то што Марфи држи слово о демократији - лицемјерство и парадокс.

- Марфи је све своје напоре уложио у уништавање договора народном вољом изабраних представника. Он опструише сваки могући напредак ка ЕУ и уз чију подршку нелегитимни странац врши насиље над правним системом и здравим разумом - рекао је Кошарац.

Кошарац је напоменуо да је ријеч о двојцу који уводи колонијалну управу у овој земљи, те указао да се као такви дрзну да говоре о демократији.

- Како вас више није срамота! Зар стварно мислите да смо слијепи, нијеми, да немамо зрно соли у глави и не можемо схватити ваше зле намјере?! Зар стварно мислите да нас можете вријеђати и понижавати? - упитао је Кошарац.

Он је, наводећи да Марфи и Шмит тврде да су пријатељи грађанима ове земље, пожелио да Бог сачува од таквих пријатеља.

- Једини пријатељски чин јесте да одмах оду из БиХ, у једном правцу и заувијек - поручио је Кошарац.