latinica  ћирилица
29/03/2024 |  17:37 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

Миличевић: СДС-у угашен рачун због санкција, угрожена егзистенција преко 30 запослених (АУДИО)

Рачун Српске демократске странке преко којег је ова партија функционисала због санкција је данас угашен, чиме је њено финансирање доведено под знак питања, а преко 30 запослених остаје без својих законито зарађених плата, потврдио је предсједник СДС-а Милан Миличевић.


Милан Миличевић - Фото: Уступљена фотографија
Милан МиличевићФото: Уступљена фотографија

- Све је урађено кроз скраћену процедуру, што је по нема незаконито.  Ми смо већ покренули формално правно све оне радње које треба да покренемо, према Агенцији за банкарство, као и омбдусману - нагласио је Миличевић.

Миличевић је истакао да преко 30 радника у СДС ради у општинским одборима, од техничких секретара до дијела људи који раде у секретаријату у Бањалуци.

- У овом моменту, формално правно они не могу да приме плату без рачуна фирме. Међутим, странка мора водити рачуна о својим људима и ми ћемо, до момента отварања рачуна, омогућити им да нормално живе. Они неће остати незбринути, све до момента када поново будемо имали активан рачун - рекао је Милићевић.

Како он додаје, финансијски, партија ће убудуће веома тешко функционисати, јер су токови новца обустављени и угрожена су права да СДС функционише као странка.

- Затварање рачуна не угрожава њено политичко дјеловање и љено појављивање на изборима, али нам свакако отежава рад - рекао је Миличевић.

Разлог гашења рачуна СДС су санкције САД.

Наиме, СДС је једина политичка партија која се налази на црној листи Канцеларије за контролу стране имовине (ОФАЦ).