latinica  ћирилица
28/03/2024 |  14:26 | Аутор: СРНА

Миличевић: Јединство о интересима Српске никада није доведено у питање

Српска демократска странка, када је ријеч о интересима Републике Српске, никада није довела нити ће довести у питање јединство, изјавио је данас предсједник СДС-а Милан Миличевић на посебној сједници Народне скупштине.
Милан Миличевић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милан МиличевићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Миличевић је истакао да СДС никада није стајала иза било каквих наметања рјешења јер је приоритет ове странке очување Дејтонског споразума.

- На то сам посебно поносан и тако ће бити и убудуће - рекао је Миличевић у обраћању пред посланицима.

Миличевић је подсјетио и да је у разним периодима и на разне начине долазило до урушавања принципа Дејтона разним интервенционизмима.

Он је напоменуо да је Народна скупштина и раније доносила закључке који нису били спроведени и испоштовани, оцијенивши да је, уколико су постојали објективни разлози да не буду спроведени, требало доћи у Народну скупштину и рећи да их треба повући, те да у том случају то не би било спорно.

Осврнувши се на тему данашње посебне сједнице, Миличевић сматра како безбједносна ситуација није задовољавајућа.

Он је навео да се у документима за данашњу сједницу у првом реченици наводи да је безбједносна ситуација оцјењена као задовољавајућа.

- Онда се у даљем тексту износи низ детаља о разним облицима криминалног дјеловања и безбједносних ситуација, гдје се каже да по свим тим параметрима постоје одступања у негативном смислу. Дакле безбједносна ситуација није задовољавајућа - навео је Миличевић и сматра да је Српска сада доведена у ситуацију дубоке кризе.