latinica  ћирилица
26/03/2024 |  10:17 ⇒ 11:48 | Аутор: РТРС

Појачано присуство војне полиције по градовима Србије

У Србији је, на основу закључака Савјета за националну безбједност Србије, појачано присуство патрола војне полиције на трговима, парковима и улицама већих градова, тржним центрима, жељезничким станицама, Београдском сајму и другим прометним мјестима, саопштено је из Министарства одбране Србије.
Војна полиција Србије (фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE, fotografija niske rezolucije/ nr) -
Војна полиција Србије (фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKE SRBIJE, fotografija niske rezolucije/ nr)

Војска Србије, заједно са Министарством унутрашњих послова и безбједносним службама, предузима мјере опреза и превентивне радње за повећање безбједности грађана, објеката и институција Србије, наведено је у саопштењу.

- Безбједност грађана је приоритет, а Војска Србије остаје спремна да, у складу са Уставом, законом и одлукама државног руководства, ангажује своје снаге и средства и заједно са другим снагама безбедности осигура миран сан свих грађана Србије - напоменули су из Министарства одбране Србије.

Ванредна сједница Савјета за националну безбједност Србије одржана је у суботу, 23. марта, након терористичког акта у Москви, а на сједници је константовано да нема непосредних сазнања да Србији пријети терористички напад, као и да је ситуација по питању безбједности стабилна.