latinica  ћирилица
25/03/2024 |  22:55 | Аутор: СРНА

Представљена прва збирка поезије Ање Петровић

У Милићима је вечерас представљена прва збирка поезије ученице Средњошколског центра "Милутин Миланковић" Ање Петровић "Кроз маглу недоречености".
Милићи - промоција збирке поезије - Фото: СРНА
Милићи - промоција збирке поезијеФото: СРНА

Петровићева је рекла Срни да је књигу подијелила у три тематске цјелине посвећене љубави, родитељима и њој, као аутору књиге.

Она је додала да је почела да пише пред полазак у средњу школу да би се суочила са сопственим емоцијама.

- Моје пјесме су биле тајна двије године, након чега сам одлучила да своје стваралаштво подијелим са педагогом Милојком Симић, којој сам много захвална за подршку - навела је Ања.

Она је навела да су неке од њених првих пјесама "Цвијет" и "Опроштај" објављене у Зборнику књижевног стваралаштва младих Републике Српске у издању Културно - издавачког центра "Српска кућа" из Пожаревца, на шта је изузетно поносна.

Рецензент књиге професор српског језика и књижевности у милићком Средњошколском центру Синиша Шешлија изјавио је Срни да је писање поезије изузетно храбар чин коме није дорастао свако.

- За све што је написала једна млада, а изузетно талентована дјевојка, за овакву зрелост стихова, потребна је велика количина храбрости да се осудите на суд, осуду и пресуду других - навео је Шешлија.

Он је поручио да првенац Ање Петровић показује да је ријеч о талентованој пјесникињи која има још много тога да каже, напише, али и да се запита, те да је пред њом много нових стихова.

Ања Петровић тренутно похађа трећи разред електротехничке струке у Средњошколском центру "Милутин Миланковић" у Милићима.

Збирка поезије "Кроз маглу недоречености" објављена је у издању Културно - издавачког центра "Српска кућа" из Пожаревца.