latinica  ћирилица
25/03/2024 |  08:59 | Аутор: СРНА

Бијељина домаћин "Дана комедије"

У Бијељини почиње позоришни фестивал "Дани комедије" у оквиру којег ће до 29. марта бити одиграно пет представа театара из Републике Српске и Србије, најављено је из Центра за културу Семберија.
Дани комедије - Фото: РТРС
Дани комедијеФото: РТРС

Прве вечери биће одиграна представа "Боинг, боинг" београдског Театра на брду по тексту Марка Камелотија, у режији Предрага Стојменовића, а играју Радован Вујовић, Јелена Гавриловић, Виктор Савић, Марина Воденичар, Нада Мацанковић и Борка Томовић.

У уторак је на програму представа "Школа за жене" Народног позоришта Републике Српске по тексту Жан Батисте Молијера, у режији Ђурђе Тешић, а играју Ања Илић, Драгана Марић, Жељко Стјепановић, Бојан Колопић, Данило Керкез, Горан Јокић и Ђорђе Марковић.

Трећа представа, која ће бити одиграна 27. марта је "Кућа" београдског Звездара Тетра по тексту Небојше Илића, у режији Воје Брајовића, а играју Бранимир Брстина, Небојша Илић и Ивана Зечевић.

Представа "Кумови" Градског позоришта Семберија Бијељина планирана је за 28. март. Рађена је по тексту Душана Ковачевића, у режији Драгане Милошевски Попове, а играју Мирна Јовановић, Михаило Максимовић, Драгана Арсенић, Иван Петровић и Ненад Благојевић.

Посљедња представа биће одиграна 29. марта, а ријеч је о "Аутобиографији" театра "Вук Београд" у режији Небојше Броћића, а играју Никола Ракочевић, Бојана Стефановић, Ања Павичевић, Тара Ђурашиновић и Никола Ранђеловић.

Све представе биће игране у термину од 20 часова.

Ово је 23. издање Фестивала "Дани комедије" за чије је оснивање најзаслужнији велики ентузијаста, новинар и љубитељ позоришта Милан Цвјетиновић, који је преминуо 2008. године.