latinica  ћирилица
23/03/2024 |  12:09 ⇒ 12:14 | Аутор: СРНА

У Амбасади Србије у Русији уведена дежурства, за сада нема погинулих или рањених Срба

У Амбасади Србије у Русији синоћ су уведена дежурства, која су данас продужена, а грађани који зову због својих пријатеља и родбине који живе и раде у Москви позвани су на стрпљење јер Амбасада технички нема могућности да одговара на више телефонских позива истовремено, изјавила је први савјетник у тој амбасади Снежана Павловић.
Москва (Фото: илустрација/ EPA-EFE/YURI KOCHETKOV) -
Москва (Фото: илустрација/ EPA-EFE/YURI KOCHETKOV)

Павловићева је рекла је да Амбасада за сада нема информација да међу рањенима и погинулима у масакру у Москви има српских држављана, те напоменула да службеници Амбасаде Србије активно прате развој ситуације након велике трагедије, у којој је страдало више од 100 људи.

Она је навела да су на вези са руским органима и Министарством за ванредне ситуације, те да за сада нема информација да међу рањенима или погинулима има држављана Србије.

- Уколико се то деси, ту смо да пружимо сву неопходну помоћ - рекла је Павловићева.

Павловићева је у име Амбасаде изразила саучешће породицима погинулих, док је рањенима пожељела брз опоравак.

Број жртава синоћњег терористичког напада код Москве повећан је на 115, саопштио је руски Истражни комитет. Међу жртвама има и дјеце, а рањено је око 150 људи.

Руске службе безбједности ухапсиле су 11 лица, од којих четворицу који су директно умијешани у напад у концертној дворани недалеко од Москве