latinica  ћирилица
23/03/2024 |  11:54 ⇒ 13:46 | Аутор: СРНА

Симоњан: Нападач на саслушању рекао да је пуцао за новац (ВИДЕО)

Један од приведених за терористички напад у Подмосковљу признао је да је стигао из Турске 4. марта, јавља РИА Новости, позивајући се на видео-снимак саслушања.
Терористички напад у Москви (Фото: EPA/MAXIM SHIPENKOV) -
Терористички напад у Москви (Фото: EPA/MAXIM SHIPENKOV)

Осумњичени је рекао да је пуцао у људе за новац, наводи се на снимку испитивања, који је објавила главни уредник "Спутњика" Маргарита Симоњан.

Он је додао да су му налогодавци рекли да убије све људе у дворани.

Симоњанова је изјавила да су руске власти већ утврдиле ко је учествовао у терористичком нападу у Москви, али се њихова имена не објављују да не би утицали на истрагу.

Према њеним ријечима, лица која су учествовала у нападу уопште нису припадници терористичке организације "Исламска држава", већ да су у питању Украјинци.

- Није у питању "Исламска држава". То су Украјинци. И то што су још јуче, прије него што су ове особе ухапшене, западне специјалне службе тврдиле да су нападачи из "Исламске државе", то их је управо и одало - рекла је Симоњанова.

Према њеним ријечима, сад је и постало јасно због чега су још јуче амерички медији једногласно пренијели информацију да је организатор напада "Исламска држава".

- Зато што то није "Исламска држава". Ова лица су изабрана како би убиједили свјетску глупаву јавност да је у питању "Исламска држава" - закључила је Симоњанова.