latinica  ћирилица
23/03/2024 |  10:38 ⇒ 10:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Дачић: Нема сазнања да Србији пријети терористички акт

Министар спољних послова и први потпредсједник Владе Србије Ивица Дачић рекао је данас након ванредне сједнице Сајвета за националну безбједност да нема непосредних сазнања да Србији пријети терористички напад и да је ситуација по питању безбједности стабилна.
Ивица Дачић (фото:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg) -
Ивица Дачић (фото:TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bg)

- Без обзира на све изазове са којима смо се суочили, имајући у виду и ситуацију у региону, на Косову и Метохији, и терористички акт у Москви и разне сукобе које постоје широм свијета, безбједносна ситуација у Србији је стабилна - рекао је Дачић на конференцији за новинаре.

Он је додао да МУП Србије, Војска Србије и све друге безбједносне службе предузимају све мјере опреза и превентивне радње како би спријечили сваку могућност терористичког акта или узнемиравање јавног реда и мира уз опасност за животе људи.

- То је у најкраћем била тема данашње сједнице Савјета за националну безбејдност. Према информацијама са којима располажемо - рекао је Дачић.

Дачић је додао и да када је у питању терористички напад у Москви тренутно нема података да је неки држављанин Србије настрадао.