latinica  ћирилица
22/03/2024 |  19:23 | Аутор: РТРС

Бањалука: У недјељу звук сирене и угашена свјетла поводом годишњице НАТО бомбардовања

У знак сјећања на невино страдале жртве Бањалука се придружује сјећању на 25 година од НАТО бомбардовања Савезне Републике Југославије.
Бањалука: Градска управа - Фото: РТРС
Бањалука: Градска управаФото: РТРС

- Симболично у недјељу, 24. марта у 19.55 часова огласиће се систем за узбуњивање и обавјештавање града Бањалуке, а биће угашена и свјетла на зградама Банског двора и Градске управе - наводе из Градске управе.

Истичу да ће у недјељу све сирене на подручју града, емитовати сигнал "престанак опасности" једноличним тоном у трајању од 60 секунди, симболично подсјећајући на почетак агресије НАТО-а на СР Југославију 1999. године.

- Овим поступком Град Бањалука жели изразити пијетет жртвама НАТО агресије, те послати јасну поруку мира са жељом да се нигдје и никада више не деси оваква трагедија - стоји у саопштењу Градске управе.

Напомињу да ће у суботу, 23. марта у 11.00 часова у Храму Христа Спаситеља бити служен парастос за жртве НАТО бомбардовања, након чега ће услиједити и симболична шетња до Споменика 12 бањалучких беба, као и да ће молитвеном сјећању присуствовати и градоначелник Драшко Станивуковић.