latinica  ћирилица
22/03/2024 |  09:24 ⇒ 09:24 | Аутор: РТРС

Осумњичени за прибављање противзаконите корист од 600.000 КМ

Лица чији су иницијали М.М. и Б.М. из Костајнице осумњичени су да су кривичним дјелима незаконито поступање у привредном пословању, злоупотреба положаја одговорног лица и закључење штетног уговора, прибавили противправну имовинску корист од 600.800 КМ и оштетили правна лица из Костајнице и Италије.
ПУ Приједор - Фото: РТРС
ПУ ПриједорФото: РТРС

Из Полицијске управе Приједор саопштено је да су кривична дјела извршена тако што је осумњичени М.М. током 2022. године као директор и одговорно лице привредног субјекта из Костајнице, без сагласности другог оснивача - правног лица из Италије, продао 11 теретних и два путничка возила другом привредном друштву из Костајнице које је било у власништву његове супруге другоосумњичене Б.М.

- Новчани износ од 142.612 КМ који је утврђен као купопродајна цијена, иако је тржишна вриједност возила била знатно већа, никада није исплаћен продавцу - навели су из полиције.

Како је вриједност возила процијењена на 600.800 КМ, осумњичени М.М. и Б.М. су на овај начин прибавили противправну имовинску корист у том износу и оштетили правна лица из Костајнице и Италије, додаје се у саопштењу.

Против њих је поднесен извјештај Окружном тужилаштву Приједор због сумње да су починили кривична дјела незаконито поступање у привредном пословању, злоупотреба положаја одговорног лица и закључење штетног уговора.