latinica  ћирилица
29/08/2019 |  15:42 | Аутор: СРНА

Кориговани уговори о снабдијевању електричном енергијом

Представници Привредне коморе и "Електропривреде Републике Српске" кориговали су уговоре о снабдијевању електричном енергијом за 28 највећих потрошача индустријске струје.
Привредна комора Српске - Фото: РТРС
Привредна комора СрпскеФото: РТРС

Представници ових предузећа данас су потписали уговоре на бази нове цијене од 35 евра по мегават часу са роком важења од 16 мјесеци.

У заједничком саопштењу Привредне коморе Републике Српске и "Електропривреде Републике Српске" наводи се да су новим уговорима отклоњене све недоумице и недостаци, а кориговани су у складу са договором постигнутим 27. августа на састанку у Привредној комори Републике Српске, на којем су, осим привредника, присуствовали предсједник Владе Српске Радован Вишковић, министар енергетике и рударства Петар Ђокић и директор "Електропривреде Српске" Лука Петровић.

Поништавају се уговори које су претходних дана добили остали потрошачи, а договорено је да "Електропривреда Републике Српске" у року од 10 дана пошаље нови, кориговани уговор, који привредници треба да потпишу у одређеном периоду.

Ниједан привредни субјект који потпише нови уговоре у предвиђеном року неће сносити никакве трошкове, нити ће му бити угрожена редовна испорука елекетричне енергије.

Рок важења ових уговора биће четири мјесеца, односно до 31. децембра ове године и у њима неће бити примијењене нове цијене договорене на састанку 27. августа, односно они ће у овом периоду плаћати цијену као и до сада.

Нови уговори за ову категорију потрошача, за период 1.1. до 31.12.2020. године, биће потписани до краја ове године, на бази нове цијене од 35 евра по мегават часу.