latinica  ћирилица
05/03/2019 |  15:13 ⇒ 17:50 | Аутор: РТРС

Нови Град представио туристичке потенцијале у Љубљани и Београду

Представници Туристичке организације Нови Град успјешно су презентовали туристичке потенцијале на сајмовима туризма у Љубљани и Београду.

Туристичка понуда је представљена кроз промотивне каталоге и ДВД презентације. Посебно велико интересовање за дестинације у Новом Граду изразили су туристички оператери из Словеније.

- Презентовали смо потенцијале општине Нови Град и можемо рећи да је у Словенији велико интересовање за ове наше просторе. Оно што смо ми и на једном и другом сајму презентовали, су потенцијали ријеке Уне, нашег СРЦ Љешљани, као и сеоског туризма на обронцима Подгрмеча - истакао је Небојша Тодић, директор Туристичке организације Нови Град.

 Развој туризма наглашен је у дугорочној стратегији развоја Новог Града. Уз развој пољопривреде, ово би могла да буде окосница развоја ове локалне заједнице.

- Ми у општини Нови Град вјерујемо да ће у неком наредном периоду доћи до активнијег развоја туризма. У последње вријеме заједно са Туристичком организацијом Новог Града радимо одређене пројекте и видимо одређене помаке - нагласио је начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача.

Ипак, оно на чему ће се морати радити у наредном периоду у Новом Граду је повећање броја смјештајних капацитета. Садашњи расположиви капацитети недовољни су за смјештај већег броја туриста.