latinica  ћирилица
18/10/2018 |  15:40 ⇒ 19:37 | Аутор: СРНА

Додик: Смјене одговорних биће настављене

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је Срни да је посвећеност ове странке коалицији са ДНС-ом искрена и да не траже ништа друго до сарадње, али на здравим основима.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Они, који су зарад својих личних интереса искористили наш коалицони капацитет, а хтјели би да га уруше за нас немају мјеста у нашем коалиционом споразуму. У име те искрене сарадње, СНСД ће преисипитати злоупотребу свих актера овог изборног процеса, било да је из СНСД-а или ДНС-а", поручио је лидер СНСД-а.

На питање Срне да прокоментарише изјаву предсједника ДНС-а Марка Павића да су незадовољни смјенама свог кадра и да је ДНС врло савјесно урадио свој коалициони дио посла, Додик је рекао да од својих партнера из ДНС-а очекују да се активније укључе у анализу изборних резултата и да се сами одрекну људи који су се дрзнули да двадестогодишњу сарадњу ове двије странке ставе у функцију личних интереса.

"Ми имамо право да то тражимо јер у коалиционом капацитету учествујемо са 65 одсто. СНСД неће стајати иза оних који су својим лошим радом и залагањем, слабим радним резултатима или пак деструктивним предизборним активностима допринијели да наш изборни резултат буде лошији од очекиваног, без обзира да ли је ријеч о нашем или кадру ДНС-а", истакао је предсједник СНСД-а.

Додик је нагласио да ће СНСД наставити да ради на утврђивању одговорности свих појединаца који су опструисали изборни процес на штету коалиције и у вези с тим питањем нису спремни да преговарају.

"Смјене одговорних биће настављене", поручио је лидер СНСД-а Милорад Додик.