latinica  ћирилица
14/10/2018 |  16:00 ⇒ 16:05 | Аутор: Б92

Ђоковић: У Шангају као у Србији!

Новак Ђоковић освојио је четврту титулу на Мастерсу у Шангају и потом изјавио да се у том кинеском граду осјећао као код куће.

Ђоковић је савладао Борну Ћорића са 2:0 у сетовима и освојио укупно 32. Мастерс у каријери, а након меча се захвалио организаторима, као и свима који су га подржавали.

Новак је ступио пред микрофон како би се обратио публици након што је Ћорић покушао да каже нешто на кинеском, али му није баш пошло од руке, и онда, како би "поштедео" пријатеља, течно изговорио само пар ријечи.

Српски тенисер се захвалио свима и још једном истакао да је Мастерс у Шангају веома битан за њега.

-Желим да зе захвалим свима што су учинили овај турнир специјалним. Ово ми је један од најуспјешнијих турнира и увијек играм добро. Овде сам 2008. освојио први Мастерс и то је отворило много врата за мене и учинило ме играчем као што сам сад - рекао је Новак послије меча.

Он је честитао противнику и додао да се у Шангају осјећа као код куће, исто као и сви остали тенисери.

-Честитам Борни на одличној недјељи и мечу данас и желим да кажем да је показао си свијету да у будућности од њега можемо видјети доста тениса на овом нивоу. Захваљујем се свом тиму, фамилији и свима који су ме подржавали, посебно последњих пар година због операције и свега што се дешавало. Последња четири мјесеца била су фантастична и остварио сам одличне резултате. Његујем сваки моменат који могу. Захваљујем се свим организаторима турнира. Овде се осјећам као код куће, имамо чак наше свлачионице и хвала вам пуно - додао је Ђоковић.