latinica  ћирилица
10/10/2018 |  11:40 ⇒ 15:19 | Аутор: СРНА

Телеграми саучешћа Рафинерији и породици настрадалог радника

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је данас телеграме саучешћа колективу Рафинерије нафте Брод и породици радника Љубе Патковића који је настрадао у синоћњој експлозији и пожару у овој рафинерији.
Милорад Додик и Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Милорад Додик и Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Додик је у телеграму упућеном колективу Рафинерије изразио саосјећање због несреће која их је задесила и повријеђеним радницима пожелио брз и успјешан опоравак.

Предсједник Републике Српске је у телеграму породици настрадалог радника истакао да је искрено ожалошћен тужном вијешћу о смрти Љубе Патковића, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

"Примите изразе мог најдубљег саучешћа и саосјећања", навео је Додик.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици радника Рафинерије нафте Брод Љубе Патковића, који је настрадао у експлозији и пожару у овој рафинерији.

"Са искреном тугом и жалошћу сам примила вијест о смрти Љубе Патковића. У овим данима жалости, дубоко саосјећамо са вашом породицом, пријатељима и колегама. У име Владе Републике Српске и у своје име упућујем вам изразе најдубљег саучешћа", наведено је у телеграму Цвијановићеве.

Предсједник Народне скупштине Недељко Чубриловић упутио је, у име Народне скупштине и своје име, телеграме саучешћа колективу Рафинерије нафте у Броду и породици радника Љубе Патковића, изразивши жаљење и сасјећање због несреће.

"Са забринутошћу смо примили вијест о експлозији у кругу Рафинерије. Изражавам дубоко жаљење и саосјећање са колективом вашег предузећа, управом и радницима због ове несреће. Охрабрује нас чињеница да је ситуација под контролом и да су надлежне службе брзом и ефикасном интервенцијом спријечиле ширење пожара и угрожавање локалног становништва", навео је Чубриловић.

Синоћ око 21.30 часова дошло је до експлозије у Рафинерији нафте у Броду, а у пожару је један радник погинуо, док је десет повријеђено, али нису животно угрожени.