latinica  ћирилица
22/09/2018 |  15:43 ⇒ 20:41 | Аутор: РТРС

Колико је дубока манипулација пројектом Правда за Давида?!

Само један прилог био је довољан да на површину избаци све оне који су, наводно кроз емпатију, стали иза пројекта Правда за Давида. Велики број грађана и јесте. Несумњиво. Као што је несумњиво и да истина мора да буде откривена. Проблем је у онима који су, из интереса, усмјеравали и усмјеравају групу, не бирајући средства да оцрне оне који су их напустили, или су избачени из ње. Закључак који се наметнуо, сам по себи, јесте да сви на Тргу имају право да кажу све, а да нико нема право да пита ништа.

Циљ перформанса Данијеле Ратешић, неформалног вође пројекта, на Тргу, у посљедње вријеме је само једно - правдање. Међутим, углавном потврђују већ речено. На Тргу 15.9. рекла је да је само познавала Владана.

Подсјећамо да смо само два дана прије ових изговорених ријечи у прилогу тврдили управо то. Да нема случајности и да се само наставила прича из Парка, истих групација, са истим политичким циљевима. Ево шта је тврдила у емисији коју смо цитирали: Случајно смо се срели и нашли у групи... остало су конструкције болесних умова...

Конструкција болесних умова није случајно срела исте људе, а многе није ни брига за истину. Ту су више ради личних промоција или неких других идеја.

Неспорно је да истина о страдању Давида Драгичевића треба да изађе на видјело, али како објаснити то да уз тражење истине иду готово исти захтјеви као и у причи о Парку?

Или како објаснити чињеницу да је све повезано са појединим опозиционим лидерима или невладиним сектором и медијима, који су исто тако активно учествовали у истој причи?

Постови из тог периода сасвим другачије говоре од тога да је све случајност. Када би само поредали (упоредили) невладине организације које активно учествују и у једном и у другом догађају и како имају исте финансијере, било би јасније.

Видјели би да су се ипак знали, као што показују детаљи из тадашње групе за Парк. Ниска лажи само сипа, из реченице у реченицу. Још једна лаж о Владану Малешевићу, када је Данијела Ратешић рекла да је стао уз њу као родитељ.

Да ли је баш свима стало до пуне истине? Ако јесте, нека провјере да ли тај човјек има дјеце. Неки четови не би ни рекли да је све што се каже истина. Један од њих је писала управо Данијела Ратешић.

Иако стално изјављује да је на трг стала као мајка, јер је њена кћерка била другарица покојног Давида и да је ту због оца Давора и мајке Сузане, њене ријечи би могле много очију да отворе.

Након што је неко од чланова групе запитао шта Давор Драгичевић ради по судовима, ако има адвокатски тим, Данијела каже:

"Да ти искрено кажем, сад може да се и запали у том тужилаштву. Боли ме брига, он је за мене мртав човјек".

Поставља се много питања. Зашто Тужилаштво, прије свега, не завршава посао, зашто Омбудсмен за дјецу ћути шест мјесеци, јер је манипулација малољетном дјецом на Тргу више него очигледна, зашто се позивају туђа дјеца на Трг, а вође групе своју шаљу у иностранство, колико је дубока манипулација пројектом Правда за Давида од стране невладиног сектора, политичких партија, појединих медија, који свјесно шире лажи или међународног фактора и ко ће одговарати када све прође?!