latinica  ћирилица
20/09/2018 |  08:55 | Аутор: СРНА

Павловић: Присуство Русије - гаранција мира на Балкану

Удружење грађана "Источна алтернатива" Републике Српске оцјењује да ће сутрашњи долазак министра иностраних послова Русије Сергеја Лаврова у Републику Српску знатно допринијети стабилизацији политичке ситуације и престанку притисака на власт Српске.
Војин Павловић, УГ "Источна Алтернатива" - Фото: СРНА
Војин Павловић, УГ "Источна Алтернатива"Фото: СРНА

Предсједник овог удружења Војин Павловић истиче да је Русија једина гаранција мира на Балкану и опстанка Републике Српске.

"Очекујемо да ће Република Српска понудити Руској Федерацији прављење војне обавјештајне базе ради очувања мира на Балкану и спречавања затирања православља", рекао је Павловић Срни.

У "Источној алтернативи" сматрају да најважнија дипломатска и безбједносна активност треба да буде успоставаље руске базе у Републици Српској и подсјећају да је НАТО присутан на простору бивше Југославије.

Павловић каже да је упитан опстанак Срба и Републике Српске ако се "не деси да Русија буде војно и економски присутна на овом простору" и да ће доћи до ширења тероризма у БиХ и на Балкану, те увезивања руских непријатеља којима је циљ уништење Русије.

Министар иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров посјетиће сутра Бањалуку.