latinica  ћирилица
19/09/2018 |  21:54 ⇒ 20/09/2018 | 08:01 | Аутор: РТРС

Припадници групе "Правда за Давида" покушали упад у ПУ Бањалука - вербално нападнута екипа РТРС-а (ФОТО)

Припадници групе "Правда за Давида", предвођени кандидатима ПДП-а на продстојећим изборима Адамом Шукалом и Драшком Станивуковићем, кандидатом СДС-а Недељком Милаковићем, као и члановима групе "Рестарт Српска", покушали су да упадну у Полицијску управу Бањалука, тражећи да им се, како кажу, призна ко је убио Давида.

Након што их је полиција зауставила, окупљени су се задржали на платоу испред Управе, поручујући да неће отићи. Отац страдалог младића, Давор Драгичевић, рекао је да су, за све што се од сада буде дешавало, криви МУП, предсједник и комплетна власт Српске и да је, тврде, цијела БиХ против злочинаца и убица.  Претходно, након вербалног сукоба Драгичевића са једним лицем, полиција је то лице привела. Срна сазнаје да је ријеч о Ђорђу Маринковићу из Брчког.

На овом скупу поново је вербално нападнута наша екипа.

Чланови групе ,,Правда за Давида” након Трга Крајине упутили су се према Полицијској управи Бањалука, где су покушали да упадну у зграду управе. Након што их је полиција спријечила, задржали су се на платоу тражећи да им се изруче директор и министар полиције Дарко Ћулум и Драган Лукач. Окупљени су поново вербално напали нашу екипу.

Отац страдалог Давида, Давор Драгичевић навео је да му је на Тргу смрћу пријетило једно лице. Поред Шукала и чланова "Рестарта", на скупу се појавио и одборник Драшко Станивуковић са својим присталицама, потврдивши тако раније наводе да је скуп политички мотивисан.

Окупљени су поручили да неће отићи са платоа Управе и да ће ту остати до даљњег.

Цијело ово догађање за БН телевизију и њихов портал спада под рубрику "избори 2018", гдје је и објављено да су се припадници групе "Правда за Давида" и грађани окупили испред Полицијске управе.

РТВБН - избори