latinica  ћирилица
19/09/2018 |  13:18 ⇒ 15:48 | Аутор: СРНА

Богданић: Данашњи штрајк у служби политике и СзП-а

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић изјавио је Срни да је данашњи штрајк упозорења, који је у здравственим установама у Српској организовао Струковни синдикат доктора медицине, био у служби политике и Савеза за промјене.
Драган Богданић - Фото: РТРС
Драган БогданићФото: РТРС

Богданић је истакао да је предсједник поменутог синдиката Миодраг Фемић до сада јасно ставио до знања "да се не бави проблемима здравствених радника него политиком".

"Оно што је најважније јесте да се, по мојим сазнањима, штрајку одазвао јако мали, занемарив број здравствених радника од њих 14.000, колико их има у Републици Српској", рекао је Богданић.

Богданић је захвалио оним здравственим радницима који, како је навео, нису насјели на овакав вид вођења политике и укључивање синдиката у политиканство и предизборну кампању.

Он је додао да им као министар обећава да ће и ова и све будуће владе и даље радити да побољшају услова рада и примања здравствених радника.

"Онима који су покушали да у ово вријеме, 15-ак дана прије избора, искористе здравствене раднике за некакво скупљање политичких поена, то нека им служи на част", поручио је Богданић.

Богданић је навео да је јако добро да су се здравствени радници издигли изнад политике и да се баве оним што јесте најбитније, а то је очување здравља становништва Републике Српске.

Чланови Струковног синдиката доктора медицине Републике Српске одржали су данас получасовни штрајк упозорења у здравственим установама у Српској.