latinica  ћирилица
19/09/2018 |  11:40 ⇒ 11:43 | Аутор: РТРС

М.Град: У августу за 17,2 одсто мање саобраћајних незгода

На подручју у надлежности Полицијске управе Мркоњић Град у августу су се догодиле 24 саобраћајне незгоде, што је за 17,2 одсто мање у односу на исти мјесец прошле године, рекао је данас начелник ове управе Милан Милекић.
ПУ Мркоњић Град - Фото: РТРС
ПУ Мркоњић ГрадФото: РТРС

"Евидентирано је пет саобраћајних незгода са повријеђеним, што је за 44,4 одсто мање. Двије незгоде биле су са тешко повријеђеним, а три са лакше повријеђеним. Није било незгода са погинулим лицима", рекао је Милекић на конференцији за новинаре.

Он је навео да је у августу евидентирано 20 кривичних дјела, за четири више у односу на исти прошлогодишњи период.

"Ријеч је о 17 кривичних дјела из области општег криминалитета, једном из привредног и два из области злоупотреба опојних дрога", рекао је Милекић.

Он је додао да је коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела износи 95 одсто, а расвијетљености по непознатом извршиоцу 83,33 одсто.

Милекић је рекао да је Полицијска управа Мркоњић Град почела реализацију републичке акције "Заштитимо дјецу у саобраћају" у оквиру које у току септембра организују предавања за најмлађе ученике, а формирала је и Штаб акције "Избори 2018" да би предизборни скупови и избори протекли без инцидената.