latinica  ћирилица
17/09/2018 |  14:46 | Аутор: СРНА

Спријечено кријумчарење 41 лица афро-азијског поријекла

Припадници Граничне полиције БиХ су у сарадњи са службеницима Дирекције за координацију полицијских тијела БиХ на подручју Вишеграда спријечили кријумчарење 20 лица афро-азијског поријекла која су се налазила у возилу "форд" регистарских ознака БиХ.
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ) -
Гранична полиција (Фото: Гранична полиција БиХ)

Током протеклог викенда, други случај откривен је на подручју Бихаћа када су службеници Јединице граничне полиције Изачић контролом три такси возила спријечили кријумчарење 21 мигранта у Хрватску.

Према наредби дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ против четворице држављана БиХ који су управљали возилима и покушали прокријумчарити мигранте, овој институцији биће достављен извјештај о кривичном дјелу кријумчарење људи.

У току је даљи рад на овим случајевима, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Службеници Јединице за подршку и контролу Теренске канцеларије Југ Чапљина Граничне полиције БиХ су у петак, 14. септембра, спријечили незаконит промет 2.620 кутија цигарета без акцизних маркица, које су откривене контролом "голфа" у граничном појасу на подручју Билеће.

Возилом је управљала женска особа чији су иницијали З.К. која није посједовала документацију о поријеклу робе и против ње ће Тужилаштву БиХ бити достављен извјештај због постојања основа сумње да је починила кривично дјело недозвољен промет акцизних производа, а возило и цигарете су привремено одузети.

На Међународном аеродрому Сарајево, на лету за Беч, службеници Граничне полиције БиХ су у петак, 14. септембра, спријечили покушај незаконитог преноса 51.370 евра.

Новац је откривен приликом контроле држављанке САД чији су иницијали С.С, која није посједовала потребну документацију за пренос новца преко границе БиХ, те су осумњичена и новац предати службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ на даље поступање.

На лету из Беча на Аеродрому Сарајево јуче је ухапшено лице чији иницијали су С.М. јер је утврђено да га потражује Општински суд у Грачаници због кривичног дјела избјегавање издржавања и предато је службеницима Одјељења судске полиције у Кантону Сарајево.

У суботу, 15. септембра, на Међународном граничном прелазу Габела Поље при изласку из БиХ ухапшен је држављанин Србије чији су иницијали О.М, којег потражује Основни суд у Требињу због кривотворења исправе.

Он је предат службеницима Окружног центра судске полиције Требиње, наведено је у саопштењу Граничне полиције БиХ.