latinica  ћирилица
17/09/2018 |  09:14 ⇒ 10:25 | Аутор: Агенције

Опузен- Разнио властиту кућу и ранио двојицу полицајаца

У Опузену је мушкарац јуче поподне активирао плинску боцу у својој кући и изазвао експлозију и пожар, те нанио посјекотине двојици полицајца, а полиција га је успјела савладати електрошокером тек рано јутрос.

Ријеч је о ратном ветерану који је оболио од посттрауматског стресног поремећаја, а који је и раније правио сличне проблеме, пишу хрватски медији.

Како преносе, све је наводно почело због дечијег рођендана у сусједном дворишту, јер је ратном ветерану сметало гласно дјечије весеље. Избила је свађа, комшије су позвале полицију, након чега је кренула драма.

Тај 49-годишњи мушкарац је пријетио, а потом и активирао плинску боцу, а на мјесто догађаја одмах су изашли припадници полиције из Метковића, ватрогасци и Хитна помоћ.

Мушкарац се попео на кров куће, а приликом полицијске интервенције, оштрим предметом је ранио полицајца који је пребачен хеликоптером у КБЦ Сплит, а још један полицајац је лакше повријеђен.

Након тога су припадници специјалне полиције покушали да га скину са крова, што им је успјело тек рано јутрос уз употребу електрошокера.

Према писању медија, ријеч је о Радомиру Шимовићу за којег комшије кажу да је већ био и на психијатрији, али да је питање да ли се уоппште лијечио.