latinica  ћирилица
22/08/2018 |  19:15 ⇒ 19:20 | Аутор: РТРС

Стојковић: Гол нас дијели од Лиге шампиона

Филип Стојковић, фудбалер Црвене звезде, рекао је за клупски сајт да их један гол диjели од групне фазе Лиге шампиона.

"Урадили смо велику ствар у Београду, свима нам је било јако битно да не примимо гол. Читава екипа игра одличну одбрану, то се посебно види у сусрету са квалитетним екипама као што је Салцбург. Они имају изузетно добро уиграну средину терена, брзе играче који су стална пријeтња за противнички гол и зато сам јако задовољан што смо успјели да их неутралишемо. Сматрам да имамо добар резултат пред реванш. Наравно да би било много боље да смо искористили барем једну од неколико одличних шанси које смо имали, али овог пута нам је недостајала завршница. Вјерујем да то неће бити случај у Салцбургу. Увјерен сам да ће нам и један гол у гостима бити довољан да обезбједимо Лигу шампиона", рекао је Стојковић за клупски сајт и наставио:

"Формација Салцбурга је другачија од свих екипа против којих смо играли. Немају класична крила у екипи за чије чување бих ја био задужен и зато сам, као и читава одбрана, имао доста сложенији задатак. Да смо се добро снашли говори и чињеница да је за 90 минута наш противник само једном озбиљно припрјетио Борјану. Шутирали су само из даљине, али из нашег шеснаестерца нису успјели озбиљно да нас угрозе".

Навијачи Црвене звезде утакмицу су пратили иза помоћних терена код јужне трибине и свих 90 минута пјесмом су бодрили наше момке.

"Било је необичнио играти пред празним трибинама. Сви смо увјерени да бисмо ношени навијачком песмом са трибина успјели да постигнемо бар један гол и да побиједимо. Још једном се показало колику снагу имају наши навијачи. Допирали су до нас повици и подршка од навијача окупљених иза јужне трибине и изузетно смо им сви захвални на томе. Вјерујем да ће у Салцбургу направити домаћи терен за нас и показати зашто су најбољи на свијету".

Изабранике Владана Милојевића у суботу, 25. августа, очекује сусрет у Суперлиги Србије са екипом Чукаричког.

"И поред приче о Лиги шампиона тренутно нам је најважнији сусрет са Чукаричким који нас очекује у суботу на нашем стадиону. Имамо у екипи мноштво одличних играча, сви смо спремни у сваком тренутку и вјерујем да нам умор неће бити проблем да забиљежимо нову побједу у првенству. Ко год се нађе на терену даће свој максимум, не заборављамо ни у једном тренутку да нам је дупла круна приориет", поручио је Стојковић.