latinica  ћирилица
22/08/2018 |  17:39 ⇒ 17:43 | Аутор: Б92

"Ни Надал, ни Федерер – Новак је мој фаворит за УС опен"

Грег Руседски, некадашњи четврти тенисер свијета, рекао је да ће се Новак Ђоковић вратити у микс за најбољег свих времена ако освоји још неке Грен слемове.

"Мислим да ће УС опен бити кључ, јер ако га освоји онда ће се изједначити са Питом Сампрасом, који је држао рекорд прије него што су Рафа и Роџер дошли на тур", рекао је Руседски, а потом наставио:

"Ако освоји још два или три Грен слема до краја наредне године и дође од 16 и 17 трофеја са ових турнира, одједном ће се вратити у микс за најбољег свих времена".

Српски тенисер у недјељу постао је први тенисер који освојио свих девет Мастерс турнира из 1000 серије, пошто је у финалу савладао Роџера Федерера.

"Када је освојио Ролан Гарос 2016. године сви су причали о њему како ће једног дана бити највећи тенисер и оборити све рекорде. Питали су се да ли ће Рафа и Роџер освојити неки Слем до краја каријера и онда се одједном све окренуло", каже Руседски.

Он додаје да је овај тренутак у тенису веома узбудљив пошто имамо три тенисера која пријете да буду најбољи свих времена, али и младу генерацију која куца на врата.

"Ни Надал ни Федерер, већ Новак – он је мој фаворит за УС опен. Сада ме је још више увјерио да може до другог Слема ове године. Изгледа да се вратио и све ради како треба", закључио је Руседски.