latinica  ћирилица
22/08/2018 |  17:37 ⇒ 19:35 | Аутор: СРНА

Ђокић: Нема потребе за посебном сједницом Народне скупштине

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је данас у Малом Зворнику да нема потребе поново сазивати посебну сједницу Народне скупштине Републике Српске на иницијативу опозиције како би се расправљало о трагичној смрти Давида Драгичевића.
Петар Ђокић, лидер Социјалистичке партије - Фото: СРНА
Петар Ђокић, лидер Социјалистичке партијеФото: СРНА

"Имали смо сједницу Народне скупштине Републике Српске на којој је расправљано о том питању и мислим да смо на тај начин као Народна скупштина показали посебан пијетет према једној младој жртви", рекао је Ђокић.

Он је додао да је тада на Народној скупштини Републике Српске закључено да се та активност усмјери на институције Републике Српске које су задужене да расвијетле тај догађај.

"Не можемо ништа друго рећи него само да тражимо интензиван рад тих институција и не знам шта би друго могло да се каже на посебној сједници, осим да би то била прича коју би опозиција користила да отвара и намеће неке друге теме, иако се налазимо 10 до 15 дана пред почетак изборне кампање", рекао је Ђокић.

Он је оцијенио да поновна расправа у Народној скупштини Републике Српске не би била ништа друго, осим тога да буде стављена у функцију употребе у политичке сврхе чина жртве или губитка живота младог човјека.

"Мислим да то не треба никоме и да ову причу и ово питање треба искључиво усмјерити на институције које су за то надлежне", рекао је Ђокић.

Посланици опозиције у Народној скупштини Републике Српске упутили су данас највишој законодавној институцији захтјев за сазивање посебне сједнице о трагично страдалом Давиду Драгичевићу.