latinica  ћирилица
22/08/2018 |  17:29 ⇒ 23/08/2018 | 08:08 | Аутор: РТС

Мирковић: Без страха на Бешикташ, нема одустајања

Тренер фудбалера Партизана Зоран Мирковић изјавио је да екипа без страха улази у двомеч против Бешикташа у борби за пласман у Лиги Европе. Прва утакмица плеј-офа за улазак у Лигу Европе између Партизана и Бешиткаша игра се у четвртак од 20.30 на стадиону у Хумској.
Милан Смиљанић и Зоран Мирковић на прес конференцији - Фото: Screenshot/YouTube
Милан Смиљанић и Зоран Мирковић на прес конференцијиФото: Screenshot/YouTube

"Играмо против великог противника, против екипе која је састављена од свјетских и европских шампиона, води их један од најбољих тренера Сенол Гунеш. Сигурно неће бити лако, ми се наравно не одричемо овог такмичења и желимо да наставимо борбу. Биће тешко, међутим ми не одустајемо. Знамо како да одговоримо, имамо двије утакмице, не завршава се ништа са овом сутрашњом", рекао је Мирковић на конференцији за медије у Хумској.

 Он је додао да не постоји ни најмањи разлог за страх од снаге ривала.

"Уопште се не плашим, ни противника, ни евентуалних наших недостатака, ово је спорт, игра и ми се припремамо и радимо због такмичења. Сутрашња утакмица је празник фудбала, вјероватно ће и амбијент бити такав", казао је тренер црно-бијелих.

Према његовим ријечима, екипа ради на томе да "смањи осцилације у игри".

"Радили смо доста на томе, на терену и ван њега, тако да се надам да ће у будућности бити много боље. Покушавамо из дана у дан да дижемо форму, самим тим и самопуздање", навео је Мирковић и додао да се екипа "припремала гледајући дуеле Бешикташа против ЛАСК-а и два меча у првенству".

Повратник међу црно-бијеле Милан Смиљанић истакао је да је против искусне и квалитетне екипе ако што је Бешикташ најважније одиграти паметно.

"Ако будемо мислили да смо бољи онда немамо шансе. Имају пуно великих звијезда, играју нападачки фудбал, треба да искористимо шансе које нам се укажу. Они су фаворити, доста информација имамо о њима и вјерујем у пролаз", рекао је Смиљанић.

Прва утакмица плеј-офа за улазак у Лигу Европе између Партизана и Бешиткаша игра се у четвртак од 20.30 на стадиону у Хумској.